Over Monique

Monique begon ca 30 jaar geleden met dansen bij Rock & Rollschool Lollipop. Als turnster leek het haar wel leuk om R&R acrobatiek te leren, maar al snel kwam ze er achter dat ze de Boogie Woogie een veel leukere dans vond vanwege het supersnelle voetenwerk maar ook het sociale aspect er van. Al snel vond ze een perfecte danspartner waarmee ze naar de top van de Boogie Woogie dansers vloog. Na enkele maanden les stonden ze al op de wedstrijdvloer en sleepten meteen prijzen binnen. Daarna schoten ze ook door naar internationale wedstrijden. Met een mooie 18e plek op de wereldranglijst.
Na enkele jaren richten ze samen met enkele dansvrienden de dansgroep "The Boogie Busters" op. Alle dansers uit deze groep behoorden tot de top van de (internationale) Boogie Woogie scene in Europa, en waren toonaangevend voor het Boogie Woogie niveau in Nederland.
Door het vele reizen kwam Monique in contact met andere dansers en zo vond ze de swingdansen Lindyhop en Balboa. Ze werd gepakt door de muziek en de swingende stijl van dansen en begon zich hierin verder te specialiseren.

Over Michel

In zijn jeugd bleek Michel al goed in 'schuifelen', wat na de lagere school in de ijskast verdween.
Toen hij zijn partner Monique had leren kennen en een aantal keren mee was geweest naar feestjes met haar, had hij er genoeg van om haar tasje te bewaken en begon ook aan Boogie Woogie. Echter, toen Lindy Hop naar Nederland kwam was zijn keuze snel gemaakt en stapte hij over op Lindy Hop.
In de begindagen waren er nog geen lessen in Nederland en moest er uitgeweken worden naar het buitenland, waar er ook niet zoveel mogelijkheden waren als er nu zijn. Tijdens die workshops in het buitenland kwam hij samen met Monique in contact met Balboa wat uiteindelijk zijn grootste passie werd.
Ook kwam later het 'schuifelen' weer om de hoek kijken onder de naam Blues.

Over Monique en Michel

Na de wedstrijdschoenen te hebben uitgetrokken besloot Monique verder te dansen met man Michel. Samen maakten ze deel uit van de performance groep "The Boogie Busters" en later "The Cotton Club".
Monique en Michel waren de eerste Balboa dansers in Nederland. De Balboa hebben ze geleerd van Jonathan Bixby en Sylvia Sykes, die deze bijna vergeten dans altijd levend hebben gehouden tot de revival begon.
Hun gedeelde passie voor Lindyhop maar vooral Balboa heeft er toe geleid dat ze nu al meer dan 20 jaar samen dansen en hun dansplezier samen overdragen aan nieuwe swingdansers. Menig swingdanser in Nederland begon zijn/haar eerste lessen bij Monique en Michel.